KAKO DO NAS

Na otok Lošinj može se stići na više načina. No, ukoliko se odlučite posjetiti nas automobilom i uživati u krajoliku, prvi otok na koji morate prijeći je otok Krk. On je s kopnom spojen Krčkim mostom. Sa otoka Krka, trajektom koji vozi dvadesetak minuta, prelazimo na otok Cres. Trajekt vozi po voznom redu kojega možete pronaći ovdje.

Ukupna vožnja od prelaska trajektom sa Krka na Cres do uvale Artatore, gdje su smješteni naši apartmani, traje oko 60 minuta.

U gradu Osoru otok Cres je pokretnim cestovnim mostom spojen sa otokom Lošinjom. Radi prolaza plovila most se na pola sata otvara dva puta dnevno: u 9.00 - 9.30 i u 17.00 - 17.30 sati. U tim terminima vozila ne mogu prijeći na otok Lošinj. Na 15-ak minuta vožnje od grada Osora nalazi se uvala Artatore, gdje se smješteni u drugom redu kuća od mora nalaze naši apartmani, Apartmani Kišasondi. Dobrodošli!

Artatore

Smješten u gustoj borovoj šumi, u istoimenoj uvali nalazi se naselje Artatore. Pruža idealan odmor za ljude koji vole uživati u miru, čistom moru, svježem zraku, miomirisima raznovrsne vegetacije i prekrasnim plažama do kojih se od naših apartmana stiže za samo 5-10 minuta hoda.

Uvala je izuzetno dobro zaštićena od vjetra pa pruža zaklon mnogim nautičarima, koji svojim jedrilicama tijekom ljetnih mjeseci pridonose ionako romantičnoj atmosferi ovog malog turističkog naselja. Noćnim šetnjama uz obalu utonuti ćete u vedrinu zvijezdanog neba, a ukoliko se nakon šetnje poželite okrijepiti u ponudi su čak tri restorana koji osim međunarodnih i nacionalnih jela nude i jela tradicionalne otočke kuhinje.

Artatore je idealno mjesto za miran odmor, ali sami otok pruža niz sadržaja za one koji vole nešto aktivniji odmor. Stoga dođite, odmorite se ili uživajte u sportovima na vodi, padobranstvu, tenisu, ronjenu, go-kartu, iznajmite čamac, bicikl, uspnite se na najviši vrh otoka (Osorčica, 588 m) ili jednostavno prošetajte po stazama i šetnicama koje se protežu po svim otocima cresko – lošinjskog arhipelaga.

Ukoliko se u večernjim satima zaželite zabave Artatore je samo 8 km udaljen od grada Malog Lošinja. Sjednite na rivu u jedan od kafića i uživajte u večeri koja odiše životom i ljepotom Otoka Lošinja i nekim od sadržaja koji se već tradicionalno organiziraju svake godine.

Udaljenost apartmana od...(m)

mora 150
plaže 150
centra 8000, Mali Lošinj
trgovine 500
prvog restorana 400
glavne prometnice 800
pošte 2000, Ćunski
ambulante 8000, Mali Lošinj
ljekarne 8000, Mali Lošinj
bankomata 8000, Mali Lošinj
diskoteke 8000, Mali Lošinj